تور ارزان گرجستان: در نواحی مختلف گرجستان چه غذاهایی بخوریم؟
به گزارش مجله فروشگاه، غذاهای نواحی مختلف گرجستان
غذاهای گرجستان خیلی متنوع است و هر ناحیه غذاهای مخصوص به خودش را دارد. غذاهای شرق گرجستان پر از گوشت، نان و چربی حیوانی است در حالی که در غذاهای غرب بیشتر از مغزها، فلفل و محصولات لبنی استفاده می گردد. کوله گردهای زیادی هستند که به نقاط مختلف این کشور سفر می نمایند و مطمئنا یکی از قسمت های هیجان انگیز سفر آن ها امتحان غذاهای خوشمزه هر ناحیه است. فکر می کنید در هر ناحیه گرجستان چه غذاهایی محبوب تراست و برای تهیه غذاهای هر ناحیه از چه موادی بیشتر استفاده می گردد؟ می خواهیم درباره غذاهای نواحی مختلف گرجستان حرف بزنیم، خبرنگاران را همراهی کنید.
با ما سفر کنید و با تور ارزان گرجستان از زیباترین کشور اروپا دیدن کنید و شهر زیبای تفلیس را ببینید.
ناحیه آجارا | Adjara
ناحیه آجارا در جنوب غربی گرجستان قرار گرفته است و مرکز آن باتومی است. این ناحیه متنوع ترین غذاها را دارد و به شدت تحت تاثیر غذاهای ترکی است. مثل کشور همسایه، ترکیه در این ناحیه هم باقلواهای خیلی خوشمزه ای پیدا می گردد. در بخش کوهستانی برای آشپزی از محصولات لبنی استفاده می گردد به خاطر همین غذاها پرچرب و سنگین است. حتما دوست دارید تعدادی از محبوب ترین غذاهای این ناحیه را بشناسید تا اگر گذرتان به این بخش افتاد آن ها را امتحان کنید:
- بورانو | Borano: پنیر خرد شده که در روغن حیوانی فراوان سرخ می گردد.
- چیربولی | Chirbuli: یک جور املت که با تخم مرغ و انواع مغزها درست می گردد.
- خاویتسی | Khavitsi:غذایی که از آرد ذرت و روغن حیوانی درست می گردد.
- کایماک و سینوری | Kaymak and Sinori:این غذا از پنیر ریکوتا درست می گردد.
البته هیچ کدام از غذاهای ناحیه آجارا به پای خاچاپوری نمی رسد، منظورمان همان نان و پنیرهای قایقی شکل است!
استان کاختی | Kakheti
استان کاختی در شرق گرجستان به کباب های خوشمزه اش معروف است و حتی ورژن گرجی شیشلیک هم در همین استان اختراع شده است. تعدادی از غذاهای سنتی دیگر این استان :
- کاشلاما | Khashlama: اندازه زیادی گوشت که با پیاز، جعفری، کرفس و فلفل قرمز آب پز می گردد.
- چاکاپولی | Chakapuli : گوشت گاو یا گوسفند که با ترخون، آلو سبز و گشنیز درست می گردد.
- دسر چورچخکلا | Churchkhela: یک جور شکلات که شبیه شمع است و با آب میوه و انواع مغزها درست می گردد.
استان Mtiuleti
این استان تاریخی که در شرق گرجستان و در دامنه های جنوبی کوه های قفقاز قرار گرفته است غذاهای خوشمزه دارد که تعدادی از آن ها را نام می بریم:
- خینکالی | Khinkali: دامپلینگ گوشت
- گوردیلا | Gordila: خمیر آب پز
- کایورما | Kaurma:خورشتی که با گوشت به خصوص جگر، قلب، شش و کلیه درست می گردد.
- کوتوری | Kotori: کوتوری یک جور خاچاپولی مخصوص این ناحیه است که در آن به جای پنیر معمولی از پنیر مخصوص استفاده می گردد.
این ناحیه یک پنیر مخصوص هم دارد که در همه کشور محبوب است پنیر گودا. در ناحیه شمالی Pshavi خینکالی با گوشت، پنیر کوتاژ و سیب زمینی درست می گردد.
استان ایمرتی | Imereti
این ناحیه در قسمت مرکزی غرب قرار گرفته است و مهمترین غذایش پنیر و خاچاپوری است. محلی ها خاپاپوری را در ظرف های سفالی درست می نمایند. بیشتر غذاهای این ناحیه با سبزیجات درست می گردد و به آن ها Phkali می گویند. سبزیجاتی که در این غذاها به کار می رود با انواع مغزها و سرکه طعم دار می گردد و گوشت هم در سس سیر گذاشته می گردد. یکی از مهمترین غذاهای این ناحیه کوچماچی (Kuchmachi) است که با جگر و قلب مرغ به همراه انواع مغزها و دانه های انار درست می گردد. این ناحیه قارچ های متنوعی دارد برای همین در تعدادی از غذاهای این ناحیه انواع و اقسام قارچ ها به کار می رود.
منطقه باستانی سوانتی | Svaneti
در غذاهای این منطقه که در شمال غربی گرجستان قرار گرفته است از پنیر سولقانی (مثل پنیر موتزارلا است ولی از نوع گرجی!) استفاده می گردد. در غذاهای زیادی مثل چویشتاری (نان ذرت) و تاشمیجابی (پوره سیب زمینی و پنیر) این پنیر خوشمزه به کار می رود. یکی دیگر از محبوب ترین غذاهای این منطقه کوبداری (Kubdari) است که در واقع یک جور پای گوشت است. افتخار این منطقه یک جور نمک مخصوص به نام نمک سوانتیان (Svanetian salt) است که با فلفل و انواع ادویه ها درست می گردد و به هر غذا طعم و مزه متفاوتی می دهد.
ناحیه راچا | Racha
این ناحیه در ارتفاعات شمال گرجستان قرار گرفته است و با کوه های قفقاز احاطه شده است. این منطقه غذاهای منحصربفرد و خوشمزه زیادی دارد که اگر در حین کوله گردی گذرتان به آن افتاد پیشنهاد می کنیم حتما آن ها را امتحان کنید:
- شکمرولی | Shkmeruli: سوپ شیر و مرغ
- لوبیو | Lobio: سوپ لوبیای سیاه
- لوبیانی | Lobiani: پای لوبیا سیاه که محلی ها آن را در تنورهای گلی درست می نمایند.
منطقه باستانی سامگرلو | Samegrelo
این منطقه که در غرب گرجستان قرار گرفته است برای پخت غذاهایش از اندازه زیادی پنیر سولقانی استفاده می نماید. در غذاهای این منطقه از ادویه های زیادی استفاده می گردد برای همین اگر از غذاهای تند خوشتان نمی آید از سرآشپز بخواهید تا در غذای شما فلفل نریزد. تعدادی از غذاهای این ناحیه :
- قومی | Ghomi: یک جور حلیم که با آرد ذرت درست می گردد.
- الارجی| Elarji : همان غذای قومی است اما در آن اندازه زیادی پنیر استفاده می گردد.
- گبژالیا | Gebzhalia: رول های پنیر سولقانی که با نعناع مزه دار می گردد.
استان گوریا | Guria
این استان در جنوب غربی گرجستان است و بیشتر غذاهای آن بر پایه سبزیجات و اندازه کمی گوشت مرغ است. در غذاهای این ناحیه آرد ذرت فراوانی هم به کار می رود و به نان ذرت هیچ پنیری اضافه نمی گردد تا طعم ذرت کاملا احساس گردد. مردم این ناحیه برای درست کردن غذاها از ظرف های سفالی استفاده می نمایند تا غذا نسوزد. معروف ترین غذای این ناحیه پای کریسمس است که با پنیر تخم مرغ آب پز درست می گردد.
منبع: theculturetrip.com
منبع: الی گشت