طرز تهیه شیربرنج هندی با تمام فوت و فن ها

به گزارش مجله فروشگاه، طرز تهیه شیربرنج هندی به عنوان یک وعده سالم غذایی یا دسر می تواند شما را سر ذوق بیاورد. ضمناً اگر تا به حال شیربرنج افغانی هم درست نموده و خورده باشید، می توانید متوجه شباهت این دو غذا به هم بشوید. فقط در شیربرنج افغانی از برنج لک دوشی استفاده می گردد و از بادام زمینی خبری نیست. طرز تهیه اصلی شیر برنج هندی و فوت و فن های مربوط به پخت آن را در ادامه بخوانید.

طرز تهیه شیربرنج هندی با تمام فوت و فن ها

برای دیدن تاج محل و مجسمه های بودا، تور بمبئی ما را تجربه کنید.

قرار نیست همواره میز صبحانه را با غذا های متداول پر کنیم، گاهی وقت ها تنوع دادن بهترین کاری است که می تواند باعث گردد یک روز را متفاوت آغاز کنیم. اما انتخاب یک صبحانه خوشمزه که بتواند هم سیرتان کند و هم تا وعده بعدی شما را سر پا نگه دارد، مساله مهمی است. لیست صبحانه ها هم به قدر کافی پر و پیمان است و نیازی نیست نگران باشید. ما در این مطلب قصد داریم شما را با یک صبحانه خوش طعم و عطر آشنا کنیم و دستور پخت آن را به شما آموزش بدهیم. اگر طعم شیربرنج بازاری با گلاب و خامه را دوست داشته باشید از این شیربرنج یا پودینگ برنج هندی هم خوش تان می آید.

در زبان هندی به شیربرنج kheer گفته می گردد و املای آن هم احتمالا برای همه ما آسان نیست؛ (क्षीर). کلمه kheer از واژه سانسکریت شیر Ksheer گرفته شده است. ksheer همچنین نام قدیمی برای پودینگ شیرین است. در کنار kheer، پایاسا، پایاسام یا فیرنی نوعی پودینگ از شبه قاره هند هستند که با جوشاندن شیر، شکر و برنج تهیه می شوند. البته ممکن است برنج با یکی از موارد زیر جایگزین گردد: گندم بلغور، ارزن، تاپیوکا، ورمیشل یا ذرت شیرین. این غذا ها به طور معمول با نارگیل خشک شده، هل، کشمش، زعفران، بادام هندی، پسته، بادام، یا سایر میوه ها و مغز های خشک طعم دار می گردد. شیربرنج هندی که به آن پودینگ برنج هم گفته می گردد، معمولا یک دسر به حساب می آید و می تواند یک صبحانه عالی هم باشد. اما این غذا چطور درست می گردد؟

مواد لازم

برنج باسماتی: 1/2 لیوان دسته دار فرانسوی

شیر: 2 لیوان دسته دار فرانسوی

شکر: 1/2 لیوان دسته دار فرانسوی

بادام هندی (خرد شده): 2 قاشق سوپ خوری

کره: 1 قاشق غذا خوری

کشمش: 1 قاشق غذا خوری

پودر هل: 1/3 قاشق چای خوری

گلاب: 1 قاشق غذاخوری

پودر دارچین و خلال پسته: به میزان دلخواه برای تزیین

طرز تهیه

برنج را بهتر است از قبل خیس کنید. از برنج نیم دانه هم می توانید در طرز تهیه شیربرنج هندی بهره ببرید. یک تابه یا قابلمه را روی حرارت قرار دهید. کره را در آن بریزید و وقتی ذوب شد، بادام هندی های خرد شده را در آن تفت دهید تا رنگ کاراملی و طلایی به خودشان بگیرند.

بعد از تغییر رنگ بادام ها، کشمش را اضافه کنید. کمی تفت دهید، ولی مراقب باشید نسوزند. چون کشمش خیلی زود می سوزد و طعم تلخی به خود می گیرد. البته می توانید کشمش را از دستور پخت شیربرنج هندی حذف کنید.

بعد از تفت دادن کشمش و بادام زمینی، آن ها را از ظرف خارج کنید و دوباره قابلمه را روی حرارت بگذارید. برنج را آبکشی کنید و به تابه اضافه کنید. آغاز به تفت دادن برنج کنید. رنگ برنج باید طلایی گردد. بعد از این که برنج روی حرارت سرخ شد، شیر را به آرامی به آن اضافه کنید.

حرارت را کمی بیشتر کنید تا شیر جوش بیاید و مدام مواد داخل قابلمه را به هم بزنید. شیر باید به خورد برنج برود و آن را نرم کند تا حدی که مقدار آن نصف گردد. در این حالت یک ترکیب غلیظ و به شکل پودینگ خواهید داشت.

شکر و پودر هل و گلاب را در این مرحله از طرز تهیه شیربرنج هندی اضافه کنید. حرارت را پایین بیاورید و اجازه دهید مواد داخل قابلمه کمی غلیظ شوند. حدود 5 دقیقه زمان کافی است. بادام هندی و کشمش را که از قبل سرخ نموده و تفت داده بودید، به آن اضافه کنید و هم بزنید تا مخلوط و یکدست شوند. وقتی شیربرنج به اندازه دلخواهتان غلیظ شد، شعله گاز را خاموش کنید. شیربرنج را در ظرف مناسب سرو نموده و روی آن را با پودر دارچین و پودر یا خلال پسته تزیین و میل کنید.

طرز تهیه اصلی شیربرنج هندی و فوت و فن های پخت آن

فوت و فن های طرز تهیه شیربرنج هندی

اگر می خواهید شیربرنج طعم شیرین ملایمی داشته باشد، به جای شکر از عسل در آن بهره ببرید.

برای روی شیربرنج می توانید از گل محمدی و مربا هم بهره ببرید.

برای این که شیر غلیظی داشته باشید و طعم آن هم خوشمزه تر گردد، می توانید از کمی خامه در طرز تهیه شیربرنج هندی بهره ببرید. البته استفاده از خامه باعث بالا رفتن چربی و کالری غذا خواهد شد.

در بعضی دستور های پخت شیر برنج هندی به جای شیر از شیر نارگیل هم استفاده می گردد. پس محدودیتی در این زمینه وجود ندارد.

دستور تهیه شیر گیاهی با طعم های مختلف

اگر می خواهید به غذا عطر و رنگ بهتری اضافه کنید، زعفران دم نموده را از یاد نبرید. استفاده از زعفران دم نموده غلیظ در طرز تهیه شیربرنج هندی متداول است و حسابی هم هوادار دارد.

شیر برنج یا پودینگ برنج هندی، به طور میانگین 307 کالری انرژی دارد و می توانید با استفاده از عسل این میزان کالری را تا حدی کم و آن را تبدیل به یک میان وعده رژیمی کنید.

منبع: گردشبان
انتشار: 26 فروردین 1400 بروزرسانی: 26 فروردین 1400 گردآورنده: ushop30.ir شناسه مطلب: 1536

به "طرز تهیه شیربرنج هندی با تمام فوت و فن ها" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه شیربرنج هندی با تمام فوت و فن ها"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید