غذاهای خوب برای کلسترول بد

به گزارش مجله فروشگاه، گردو شامل اسیدهای چرب با حلقه های اشباع نشده است که موجب حفظ قابلیت ارتجاعی رگ های خونی شده و سلامت آنها را تضمین می نماید. بادام هم شامل همان نوع اسیدهای چرب بوده و عملکرد مشابهی دارد. اما پیش از آنکه بخواهید انواع آجیل های مخلوط را به مصرف برسانید، به یک نکته توجه کنید: خشکبار کالری بسیار زیادی دارد و برای حفظ

غذاهای خوب برای کلسترول بد

غذاهای خوب برای کلسترول بد

با رژیم غذایی به جنگ چربی خون بروید

غذاها می توانند سطح کلسترول خون مان را کم و زیاد نمایند. لابد می دانید که در بدن ما 2 جور کلسترول وجود دارد: کلسترول خوب (LDL).

بدن ما معمولا در حد احتیاج خود کلسترول فراوری می نماید و هرچه بیشتر از این اندازه در بدن جمع گردد به هر دلیلی مانند رژیم غذایی نادرست، کم تحرکی، و استرس و...)، موجب ایجاد بیماری های گوناگون می گردد. این امر به آن معناست که شما با تغییر رژیم غذایی خود به راحتی می توانید مقدار کلسترول خون تان را تغییر دهید. غذاهای زیر می توانند مقدار LDL را کاهش داده و در عین حال HDL را هم افزایش دهند.

آجیل

گردو شامل اسیدهای چرب با حلقه های اشباع نشده است که موجب حفظ قابلیت ارتجاعی رگ های خونی شده و سلامت آنها را تضمین می نماید. بادام هم شامل همان نوع اسیدهای چرب بوده و عملکرد مشابهی دارد. اما پیش از آنکه بخواهید انواع آجیل های مخلوط را به مصرف برسانید، به یک نکته توجه کنید: خشکبار کالری بسیار زیادی دارد و برای حفظ تناسب اندام، روزانه تنها یک مشت از آنها برایتان کافی است. تحقیقات حاکی از این امر هستند که مصرف روزانه یک سوم فنجان گردو، می تواند به راحتی 12 درصد از کلسترول بد خون را کاهش دهد.

جو

جو، محافظ قلب است. به طور کلی غلات شامل فیبرهای غیر محلولی هستند که کلسترول را در درون معده به خود جذب می نمایند و به آن ها اجازه نمی دهند که وارد جریان خون شما گردد. می توانید روزانه یک فنجان و نیم جوی پخته بهره ببرید و ببیند تا چه حد کلسترول خون تان کاهش پیدا می نماید. اگر از جو خسته شدید، گزینه های مشابه دیگری هم وجود دارند: لوبیا ، باقلا ، سیب، گلابی و آلو بخارا . سعی کنید در حدود 10 گرم به طور روزانه بهره ببرید. این کار LDL خون را تا 5 درصد کاهش می دهد.

ماهی

اسکیموها قلب سالمی دارند. البته مقدار سلامت قلب اسکیموهای که در گرینلند زندگی می نمایند، نسبت به سایر اسکیموهایی ساکن سرزمین های یخی بالاتر است. چرا؟ فقط به این مطلب مربوط می گردد که تمام غذاهایی که آنها مصرف می نمایند، از ماهی درست می گردد. ماهی دارای مقادیر زیادی اسیدهای چرب با نام امگا3 است که مقدار کلسترول بد خون را کم می نماید، فشار خون را پایین می آورد و خطر ایجاد لخته خون را تا حد بسیار زیادی کاهش می دهد اما همه ماهی ها مانند هم نیستند. ماهی سالمون، قزل آلا، شاه ماهی، ساردین، تون و ماهی آزاد از بیشترین مقدار امگا3 برخوردارند. سعی کنید در طول هفته حداقل 2 بار از ماهی بهره ببرید. اگر احیانا جزو افرادی هستید که ماهی دوست ندارند، می توانید به جای آن از بادام، روغن سویا و یا دانه کتان در رژیم غذایی خود بهره ببرید. تمام مواد ذکر شده حاوی مقادیر بسیار زیادی امگا 3 هستند و می توانید به راحتی اندازه کمی از آنها را به غذای روزانه خود اضافه کنید، البته بدون اینکه طعم اصلی غذا تغییر چندانی پیدا کند.

لوبیا

آیا کسی در پی بهانه است تا بشقاب لوبیای خود را نخورد؟ تمام انواع لوبیا از جمله لوبیای قرمز، سبز، چشم بلبلی و حتی عدس و سایر حبوبات دارای مقادیر بسیار زیادی فیبرهای انحلال پذیر هستند و همانطور که پیشتر هم به آنها اشاره شد، می توانند به کلسترول های بد خون چسبیده و آنها را جذب نمایند. نیم فنجان لوبیا می تواند اندازه قابل توجهی از کلسترول خون را کاهش دهد.

میوه و انواع سبزی

به طور کلی، مصرف زیاد میوه و سبزی ایده جالبی است. اگر کلسترول خون تان بالا باشد، اهمیت این امر چند برابر می گردد. میوه ها و انواع سبزی هم حاوی اندازه زیادی فیبرهای غیر محلول هستند. سعی کنید به طور روزانه پنج وعده میوه و سبزی میل کنید تا از فواید چند جانبه آنها برخوردار شوید. اما پیش از آغاز باید بدانید که یک وعده، تنها نیم فنجان است. برترین میوه ها و سبزی ها شامل موارد زیر هستند: آنهایی که بیشترین فیبرهای غیر محلول را دارا هستند: سیب، مرکبات، انواع توت ها، هویج، زردآلو، آلو بخارا، کلم، سیب زمینی شیرین و گل کلم و کلم بروکسل.

راهنمای مصرف غذا برای کاهشکلسترول

از این غذاها بیشتر استفادهکنید

از این غذاها کمتر استفادهکنید

شیر کم چرب (یک تا دو درصد چربی) یا بدون چربی، ماست (چربی دو درصد یاکمتر)، پنیرهای تهیه شده از شیر یا ماست بدون چربی

قسمت های بدون چربی گوشت

ماهی، گوشت مرغ و بوقلمون (بدون پوست) و به صورت کباب شده، نیم پز یاآب پز

کیک و شیرینی کم چربی (بدون خامه و کرم)

سس مایونز کم چربی، سس سالاد کم چربی (مصرف در حد متعادل)

روغن آفتابگردان، روغن زیتون، روغن ذرت و روغن سویا (مصرف در حدمتعادل)

آجیل (گردو، بادام و...)

نان، غلات کامل، برنج، ماکارونی و غذاهای مشابه

سبزی های تازه، کنسرو شده یا منجمد شده بدون سس مانند نخودفرنگی،سیب زمینی، ذرت، هویج، کلم، گوجه فرنگی، کدو

میوه ها مانند سیب، انواع برگه، انواع توت، آلو، کشمش، پرتقال،انگور

حبوبات مثل عدس و انواع لوبیا

بیسکوییت های کم چربی

شیر پرچربی، پنیرهای پرچربی، خامه، بستنی، خامه ترش

قسمت های پرچربی گوشت (دنده)، انواع سوسیس، کالباس، مغز، کله پاچه، جگر،دل، زرده تخم مرغ، پیتزا

گوشت بوقلمون، مرغ یا ماهی سرخ شده

کیک و شیرینی پرخامه

سس مایونز و سس های سالاد معمولی (پرچربی)

روغن نارگیل، روغن های جامد، کره، روغن حیوانی

بیسکوییت های کرم دار و پرچربی، پیراشکی و شکلات

غلات طبخ شده با روغن نارگیل

سبزی هایی که با سس های محتوی خامه یا کره طبخ شده باشند.

غذاهای سرخ شده

انواع کیک های میوه ای، دسرهای متنوع

غذاهایی که دارای اندازه زیادی گوشت باشند.

انواع چیپس

منبع:www.salamat.com

منبع: راسخون
انتشار: 4 مهر 1400 بروزرسانی: 4 مهر 1400 گردآورنده: ushop30.ir شناسه مطلب: 1781

به "غذاهای خوب برای کلسترول بد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "غذاهای خوب برای کلسترول بد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید