پنیر لبنه و فواید آن

به گزارش مجله فروشگاه، پنیر لبنه نوعی پنیر است که به راحتی می توان با ماست در خانه هم آن را آماده کرد، این نوع پنیر دارای خواص زیادی است که در ادامه به آنها اشاره می گردد.

پنیر لبنه و فواید آن
پنیر لبنه در غذاهای مختلف منطقه خاورمیانه استفاده می گردد. این پنیر از لاکتوز کم، اما محتوای غنی از باکتری های مفید، پروتئین و کلسیم سود می برد که همگی برای سلامت انسان ضروری هستند.

لبنه چه نوع پنیری است؟پنیر لبنه نوعی پنیر نرم است که با صاف کردن ماست برای حذف وی (Whey) یا آب ماست برای فراوری محصولی غلیظ تر و متراکم تر تهیه می گردد.

این پنیر اغلب از محصولات لبنی مانند کفیر، ماست یونانی یا ماست پروبیوتیک تهیه می گردد که همگی حاوی باکتری های مفید هستند و می تواند به تقویت سلامت روده شما یاری کند.

به طور معمول، لیمو و گیاهان دارویی به پنیر لبنه اضافه می شوند تا از عطر و طعم بهتری برخوردار گردد، در شرایطی که بافت سبک و اندکی مزه ترش ماست حفظ می گردد.

در شرایطی که پنیر لبنه به راحتی در فروشگاه های مختلف قابل خریداری است، اما درست کردن آن در خانه نیز سخت نیست.

پنیر لبنه منبع خوبی برای درشت و ریزمغذی ها استهر وعده پنیر لبنه حاوی مقدار خوبی از پروتئین و چربی و بعلاوه مواد مغذی، مانند کلسیم و ویتامین A است. بعلاوه، محتوای سدیم این پنیر نسبتا زیاد است که 530 میلی گرم در هر 28 گرم یا 23 درصد از مقدار مصرف توصیه شده روزانه برای این ماده را شامل می گردد.

هر 28 گرم پنیر لبنه در روغن ارزش غذایی زیر را ارائه می نماید:

کالری: 80

پروتیئن: 5 گرم

چربی: 6 گرم

سدیم: 530 میلی گرم

کلسیم: 14 درصد از مقدار مصرف توصیه شده روزانه

ویتامین A: 6 درصد از مقدار مصرف توصیه شده روزانه

آهن: 2 درصد از مقدار مصرف توصیه شده روزانه

بعلاوه، پنیر لبنه مقدار کمی از ویتامین ها و مواد معدنی دیگر شامل فسفر، پتاسیم و منیزیم را ارائه می نماید. محتوای پروتئین زیاد ممکن است برخی فواید سلامت را ارائه کند.

همچون انواع دیگر پنیر، لبنه مقدار خوبی پروتئین (5 گرم در هر 28 گرم) با مقدار کالری کم را ارائه می نماید.

پروتئین برای بسیاری جنبه های سلامت، از عملکرد سیستم ایمنی تا ترمیم بافت و غیره لازم است. مطالعات نشان داده اند که دریافت پروتئین بیشتر از محصولات لبنی می تواند توده بدنی بدون چربی را طی کاهش وزن حفظ کند، از سلامت متابولیک پشتیبانی کند، کنترل قند خون را بهبود ببخشد و تراکم استخوانی را حفظ کند.

بعلاوه، برخی پژوهش ها نشان داده اند که افزودن محصولات لبنی با محتوای پروتئین زیاد به رژیم غذایی روزانه می تواند برای مدیریت وزن مفید باشد.

دنبال کردن یک رژیم غذایی سرشار از پروتئین می تواند احساس سیری را تقویت نموده و با بهبود سوخت و ساز به کالری سوزی بیشتر در طول روز یاری کند.1

حاوی باکتری های مفید است که برای ارتقاء سلامت روده ضروری هستندپنیر لبنه منبع خوبی از پروبیوتیک هاست. پروبیوتیک ها نوعی باکتری مفید هستند که از سلامت روده حمایت می نمایند.

پروبیوتیک ها خواص زیادی برای بدن دارند. در یک آنالیز تعیین شد که پروبیوتیک ها می توانند در درمان و پیشگیری از بسیاری از بیماری های گوارشی از جمله اسهال، سندرم روده تحریک پذیر (IBS) و عفونت کلستریدیوم دیفیسیلسیل موثر باشند.

پروبیوتیک ها بعلاوه ممکن است سیستم ایمنی را تقویت نموده و مدت زمان بروز برخی از انواع بیماری ها و عفونت ها را کاهش دهند.

مطالعات دیگر نیز نشان داده اند که پروبیوتیک ها ممکن است باعث کاهش وزن، بهبود سلامت روان، کاهش کلسترول و حتی درمان بیماری های پوستی مانند درماتیت و آکنه شوند.

ممکن است برای افرادی که تحمل لاکتوز را در بدن ندارند؛ مناسب باشدلاکتوز نوعی قند است که بیشتر در محصولات لبنی از جمله شیر، ماست، بستنی و پنیر یافت می گردد. افرادی که فاقد آنزیم تجزیه نماینده لاکتاز در بدن هستند نمی توانند لاکتوز را هضم نمایند. در نتیجه خوردن مواد غذایی که حاوی لاکتوز هستند، علائمی مانند گرفتگی عضلات، نفخ و گاز در بدنشان ایجاد می نماید.

جالب اینجاست که حدود 75٪ از جمعیت دنیا به عدم تحمل لاکتوز مبتلا هستند. تصور می گردد که لبنه به علت فرآیند کرنش و تخمیری که در زمان فرآوری در این محصول رخ می دهد، لاکتوز کمتری نسبت به سایر پنیرها داشته باشد. در طی این فرآیند بخش اعظمی از آب پنیر و لاکتوز از محصول نهایی خارج می گردد.

بنابراین پنیر لبنه یک غذای سالم و مفید برای کسانی است که قادر به تحمل لاکتوز نیستند و نمی توانند لبنیات استفاده نمایند.

اضافه کردن آن به رژیم غذایی کار ساده ای استلبنه علاوه بر این که بسیار مغذی است بسیار پر کاربرد نیز می باشد و اضافه کردن آن به رژیم غذایی کار ساده ای است. می توانید این محصول را مانند خامه درون مخلوط سبزیجات تفت داده شده بریزید و یا روی نان بمالید و به صورت ساده بهره ببرید.

از این گذشته برخی اوقات این محصول را همراه با موادی مانند عسل، گردو و میوه های تازه مخلوط نموده و دسر تهیه می نمایند. این ترکیب یک صبحانه پر از پروتئین و مغذی است.

می توانید از این پنیر توپ های کوچکی درست نموده و درون دانه کنجد بغلتانید و به عنوان پیش غذا از آن بهره ببرید.2

یاری به کاهش وزناگر در پی راهی ساده برای کاهش چند پوند وزن اضافی خود هستید، ممکن است مایل به اضافه کردن لبنه به رژیم غذایی خود باشید. زمانی که سخن از کاهش وزن به میان می آید، لبنه می تواند به کاهش وزن یاری کند زیرا منبع بزرگی از پروتئین است.

در یک مطالعه که در مجله آمریکایی تغذیه بالینی منتشر شد، خوردن صبحانه ای با پروتئین بالا نسبت به صبحانه ای با کربوهیدرات بالا، خالی شدن معده را به تاخیر می اندازد و سطح هورمون گرسنگی، گرلین را کاهش می دهد. علاوه بر این مطالعه دیگری خارج از دانشکده پزشکی دانشگاه واشنگتن در سیاتل نشان داد که افزایش مصرف پروتئین، تنها به مقدار 15 درصد در کاهش کالری مصرفی به منظور کاهش وزن، موثر بود.

افزایش کنترل قند خونقند خون بالا، می تواند عوارض جدی بر سلامتی داشته باشد که باعث بروز مشکلاتی مانند کاهش وزن، دفع مکرر ادرار، آسیب عصبی و حتی از دست دادن بینایی می گردد. یکی از روش های ساده و موثر برای حفظ سطح قند خون نرمال و جلوگیری از عوارض جانبی آن، استفاده از مواد غذایی با پروتئین بالا است.

به طور خاص، نشان داده شده است که پروتئین به پایین آوردن قند خون در افراد مبتلا به دیابت یاری می نماید. به این علت که برخلاف کربوهیدرات ها، پروتئین تاثیر ناچیزی بر سطح قند خون دارد و می تواند جذب قند را در جریان خون کاهش دهد.3

ضررهای پنیر لبنهاگرچه پنیر لبنه فواید سلامت مختلفی را ارائه می نماید، اما ممکن است دارای برخی معایب نیز باشد.برای شروع، پنیر لبنه از محتوای سدیم بالایی برخوردار است و هر 28 گرم از آن می تواند 23 درصد از مقدار مصرف توصیه شده روزانه برای این ماده را تامین کند.

مطالعات نشان داده اند که کاهش سدیم یکی از موثرترین روش ها برای کاهش سطوح فشار خون، به ویژه برای افراد مبتلا به پرفشاری خون است. افزون بر این، مصرف سدیم زیاد ممکن است با خطر بیشتر سرطان معده مرتبط باشد.

مصرف متعادل نمک توصیه شده است و شما می توانید پنیر لبنه را در یک رژیم غذایی مغذی سرشار از مواد غذایی کامل بهره ببرید.بعلاوه، پنیر لبنه برای گیاهخواران، افرادی که به لبنیات آلرژی دارند یا آنهایی که به کازئین، یکی از پروتئین های موجود در محصولات لبنی، حساسیت دارند، مناسب نیست.برای این افراد جایگزین های غیر لبنی مانند پنیر بادام، پنیر بادام هندی یا مخمر غذایی ممکن است گزینه های بهتری باشند.4

پی نوشت:

1.www.seemorgh.com

2.www.payamesalamat.com

3.www.hidoctor.ir

4.www.entekhab.ir

منبع: راسخون
انتشار: 3 آذر 1400 بروزرسانی: 3 آذر 1400 گردآورنده: ushop30.ir شناسه مطلب: 1853

به "پنیر لبنه و فواید آن" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "پنیر لبنه و فواید آن"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید