13 ترفند طرز تهیه کشک زرد زابلی

به گزارش مجله فروشگاه، کشک زرد زابلی یکی از غذاهای بسیار خوشمزه و مقوی است که اصالت آن به استان سیستان و بلوچستان و شهر زابل برمی گردد. در اصل، کشک زرد از نوعی کشک خشک درست می گردد و شبیه اشکنه است که با نان ترید شده سرو می گردد. البته می توانید در این غذا از سیب زمینی، بادمجان و … هم بهره ببرید و برای صبحانه، و آن را سرو کنید. معمولا کشک خشک به صورت آماده تهیه می گردد اما می توانید خودتان هم در خانه درست کنید. در این مقاله از در ما طرز تهیه کشک زرد زابلی، روش درست کردن کشک خشک زرد و نکات پخت و خوشمزه شدن کشک زرد زابلی را به شما آموزش خواهیم داد.

13 ترفند طرز تهیه کشک زرد زابلی

طرز تهیه کشک زرد زابلی در یک نگاه

برای تهیه کشک زرد زابلی اصیل، در یک قابلمه، پیاز نگینی شده را با روغن دنبه تفت دهید تا سبک و شیشه ای گردد. سیر پوره شده و کشک خشک را هم اضافه کنید و تفت دهید. سپس آب جوش را اضافه کنید و هم بزنید تا کشک در آب حل گردد.

به مدت 10 دقیقه صبر کنید تا اشکنه کشک زرد کمی غلیظ گردد و قوام پیدا کند. سپس آن را در کاسه سرو بریزید و با نان خشک یا تازه، ترید نموده و میل کنید.

شما می توانید مقدار مواد اولیه، جزییات و طرز تهیه کشک زرد زابلی را در ادامه این مطلب بخوانید.

مواد لازم برای تهیه کشک زرد خشک

مواد اولیهمقدار مورد احتیاج
دوغ ترش محلی (بدون گاز)2 کیلوگرم
بلغور گندم یا گندم آسیاب شده5 کیلوگرم
سیر تازه400 گرم
زردچوبه200 گرم
تخم گشنیز و شوید خشک100 گرم
نمکبه مقدار لازم

مواد لازم برای تهیه کشک زرد زابلی

مواد اولیهمقدار مورد احتیاج
کشک زرد خشک3 قاشق غذاخوری
پیاز (برای پیاز داغ)1 عدد بزرگ
روغن دنبه یا روغن حیوانی1 قاشق غذاخوری
سیر (برای سیر داغ)1 حبه
آب جوش1 لیوان فرانسوی دسته دار
فلفل سیاه و نمکبه مقدار لازم
نان خشک و سبزی خوردنبرای سرو با کشک زرد

مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: 10 دقیقه

مدت زمان مورد احتیاج برای پخت کشک زرد: 15 دقیقه

مراحل طرز تهیه کشک زرد زابلی به روش اصیل سنتی

کشک زرد زابلی، یک غذای مقوی و سیرکننده است که هم به عنوان وعده صبحانه و هم ناهار و شام، در کمترین زمان ممکن می توانید درست کنید. برای درست کردن کشک زرد زابلی، مراحل زیر را به ترتیب دنبال کنید.

مرحله اول: پودر کشک خشک را آماده کنید

برای طرز تهیه پودر کشک زرد زابلی، در یک قابلمه، دوغ ترش محلی ساده را بریزید و به آن نمک، زردچوبه، پودر شوید و پودر تخم گشنیز را اضافه کنید. همه مواد را هم بزنید تا ادویه ها در دوغ، حل شوند. سیرها را پوست بگیرید و رنده یا در دستگاه غذاساز پوره کنید. سیرهای رنده شده را هم به دوغ اضافه کنید.

در صورت تمایل می توانید دوغ ساده، انواع ادویه معطر غذا، انواع سبزی معطر خشک و نمک را به روش های و اینترنتی از فروشگاه های بخرید.

مرحله دوم: خمیر کشک زرد را درست کنید

برای طرز تهیه خمیر کشک زرد، آرد را بهتر است الک کنید. سپس آرد را به تدریج و طی چند مرحله به دوغ اضافه کنید. هر بار که آرد اضافه می کنید، با دست تمیز، آرد (گندم آسیاب شده) و دوغ را هم بزنید تا کاملا با هم ترکیب شوند. این کار را تا وقتی ادامه دهید که کل آرد با دوغ ترکیب گردد و حالت خمیری بگیرد.

برای خرید آرد گندم و بلغور گندم می توانید از فروشگاه های به روش های خرید حضوری و اینترنتی اقدام کنید.

مرحله سوم: خمیر کشک زرد را خشک کنید

در ادامه طرز تهیه کشک خشک زرد، خمیر کشک زرد را به خوبی ورز دهید تا یکدست گردد. سپس خمیر کشک را در یک دستمال تمیز نخی بگذارید آن را گره بزنید. دستمال را از جایی که کمی ارتفاع دارد، آویزان کنید. بهتر است خمیر را در فضای باز بگذارید که تهویه خوبی دارد. اجازه دهید آب اضافی خمیر، خارج شده و خمیر خشک گردد.

مرحله چهارم: کشک زرد را در سینی پهن کنید

در زمان خشک شدن کشک زرد، هر 5 روز یک بار یا هفته ای یک بار، کیسه را باز کنید و خمیر را تکان دهید تا به همه قسمت های خمیر، هوا برسد. حدود 3 هفته طول می کشد که خمیر کشک زرد، خشک گردد. سپس دستمال یا کیسه کشک زرد را باز کنید و کشک را در یک سینی بریزید و پهن کنید تا رطوبت باقی مانده آن خشک گردد.

مرحله پنجم: کشک زرد را پودر کنید

کشک زرد را تا زمانی که کاملا خشک گردد در هوای آزاد بگذارید و بعد از خشک شدن، آن را در غذاساز بریزید و پودر کنید یا با گوشت کوب برقی یا دستی، آن را به صورت نرم و پودری در آورید. کشک زرد را در بطری تمیز بریزید و در جای خشک و خنک نگهداری کنید.

مرحله ششم: پیاز و سیر را با روغن دنبه تفت دهید

برای درست کردن اشکنه کشک زرد زابلی، پیاز را پوست بگیرید و به صورت نگینی ریز خرد کنید. سیر را هم پوست بگیرید و له کنید. در یک قابلمه مناسب، روغن دنبه یا روغن حیوانی بریزید و روی حرارت بگذارید تا داغ گردد. سپس پیاز را اضافه کنید و تفت دهید تا سبک و شیشه ای گردد. بعد سیر را اضافه کنید و تفت دهید تا وقتی که عطر آن خارج گردد.

شما می توانید روغن حیوانی، سیر داغ و پیاز داغ آماده را به روش های خرید حضوری و اینترنتی از فروشگاه های تهیه کنید.

مرحله هفتم: کشک زرد و آب را اضافه کنید

بعد از اینکه عطر سیرها بلند شد، کشک خشک را در قابلمه بریزید و تفت دهید. این غذا احتیاجی به ادویه خاصی ندارد، اما در صورت دلخواه می توانید ادویه یا سبزی معطر را در همین مرحله از طرز تهیه اشکنه کشک زرد، اضافه کنید. سپس آب جوش را در قابلمه بریزید و آغاز به هم زدن مواد کنید تا پودر کشک در آب، حل گردد.

مرحله آخر: اشکنه کشک زرد زابلی را سرو کنید

بعد از حل شدن کشک زرد در آب، شعله زیر قابلمه را روی حالت ملایم تنظیم کنید و حدود 10 دقیقه صبر کنید تا کشک زرد، قوام پیدا نموده و کمی غلیظ گردد. به خاطر وجود آرد در ترکیبات کشک خشک، این اشکنه لعابدار می گردد.

وقتی کشک زرد قوام پیدا کرد، نمک و ادویه های غذا را مقدار نموده و شعله را خاموش کنید. کشک زرد را در ظرف سرو بریزید و نان خشک دلخواه در آن خرد کنید. اجازه دهید نان ها نرم شوند، سپس اشکنه کشک زرد را با ترشی دلخواه () یا سبزی خوردن میل کنید.

انواع نان خشک و ترشی را به روش های خرید حضوری و اینترنتی از فروشگاه های می توانید تهیه کنید.

نکات مهم در طرز تهیه کشک زرد زابلی

  • از آن جایی که در طرز تهیه کشک خشک زابلی، از ادویه های مختلفی استفاده می گردد، احتیاجی به افزودن ادویه ها به این غذا نیست.
  • برای غلیظ و لعابدار شدن اشکنه کشک زرد، می توانید 1 سیب زمینی را به صورت پوره در آورید یا نگینی خرد کنید و در مواد کشک زرد بهره ببرید.
  • می توانید به مقدار 1 قاشق غذاخوری (برای 4 نفر) آرد گندم را با کمی آب سرد حل کنید و به مواد کشک زرد بیفزایید تا این غذا قوام بیشتری پیدا کند.
  • اضافه کردن کمی گردوی خرد شده یا پودر گردو، می تواند هم طعم کشک زرد را خوشمزه تر کند و هم به روغن انداختن آن یاری کند. در این صورت، گردوها را با پیاز و روغن تفت دهید تا روغن آن خارج گردد.
  • در مایه اشکنه کشک زرد، علاوه بر آب، می توانید از آب قلم یا عصاره آماده گوشت یا مرغ هم بهره ببرید.
  • اگر کشک خشک را از فروشگاه ها و به صورت آماده تهیه می کنید، احتمال شور بودن کشک زرد زیاد است. در این صورت، مراقب مقدار نمکی که به کشک زرد اضافه می کنید، باشید چون ممکن است غذایتان شور گردد.
  • برای طعم بیشتر و خوشمزه تر شدن کشک زرد، می توانید از پودر گوجه فرنگی، فلفل قرمز، پودر پاپریکا و … بهره ببرید.
  • برای تهیه کشک زرد با گوشت، می توانید کوفته قلقلی ریز را درست نموده و در روغن سرخ کنید. بعد از اینکه کشک زرد را پختید، کوفته ریزه ها را در کشک زرد بریزید و سرو کنید.
  • برای ترید کردن کشک زرد می توانید از نان خشک محلی یا انواع نان های تازه بهره ببرید.
  • کشک زرد یک غذای بسیار مقوی با طبع گرم است که فواید زیادی برای بهبود عملکرد دستگاه گوارش، کاهش فشار خون، درمان تیروئید، تصفیه خون و … دارد.

فوت و فن های خوشمزه شدن کشک زرد سیستانی

نسبت کشک خشک و آب در تهیه کشک زرد چقدر باید باشد؟

برای تهیه اشکنه کشک زرد زاهدانی، به ازای هر نفر باید 1 تا 1/5 قاشق غذاخوری کشک زرد خشک و 1 لیوان دسته دار فرانسوی آب بهره ببرید.

کشک زرد سیستان با چی درست میشه؟

برای تهیه کشک زرد از دوغ ترش، بلغور گندم، سیر و ادویه و چاشنی هایی مثل زردچوبه، تخم گشنیز و شوید خشک استفاده می گردد.

کشک خشک زرد در چه غذاهایی استفاده می گردد؟

از کشک خشک زرد به عنوان جایگزین کشک پودری سفید، می توانید در ، ، انواع خوراک مثل و … هم بهره ببرید.

منبع: افق کوروش
انتشار: 14 اردیبهشت 1404 بروزرسانی: 14 اردیبهشت 1404 گردآورنده: ushop30.ir شناسه مطلب: 2406

به "13 ترفند طرز تهیه کشک زرد زابلی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "13 ترفند طرز تهیه کشک زرد زابلی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید