20 حقیقت عجیب علمی؛ از درخشش بدن انسان تا احتمال بارش الماس!
به گزارش مجله فروشگاه، در این مطلب با زوایای مبهم و جالبی از علم آشنا می شوید که شاید آنها را در مدرسه نیاموخته باشید.
خبرنگاران | خیلی از ما اطلاعات عمومی جالبی دربارۀ پدیده های علمی داریم. مثلاً می دانیم ترکیب جوش شیرین و سرکه آتشفشان فراوری می نماید؛ می دانیم چگونه رنگ میخک را تغییر دهیم و می دانیم که میتوکندری نیروگاه سلول است.
به گزارش خبرنگاران ؛ این اطلاعات همگی مهم هستند، اما حقایق جالب و باورنکردنی زیادی در قلمرو علم وجود دارد که شاید هیچ یک از ما آن ها را در مدرسه نیاموخته باشیم.
1. بدن انسان می درخشد، اما ما قادر به تماشا آن نیستیم
دانشمندان کشف نموده اند که انسان ها زیست تابیِ نوعِ خودشان را دارند، اما با چشم غیرمسلح نمی توان آن را دید. زیست تابی به فراوری و انتشار نور به وسیله موجودات زنده در اثر واکنش های شیمیایی در بدن آن ها گفته می گردد.
2. معده می تواند تیغ صورت تراشی را حل نماید
بر اساس مطالعات اجرا شده در این زمینه، اسید معده انسان پس از چند ساعت می تواند تیغ صورت تراشی را در خود حل نماید.
3. ابر ها سنگین هستند
ابر ها به ظاهر سبک و پَرمانند به نظر می رسند، اما در واقعیت اصلاً این طور نیست. ابر های کومه ای که در بعدازظهر های آفتابی در آسمان می بینید، می توانند وزنی بیش از یک میلیون پوند معادل 453592 کیلوگرم داشته باشند. ابر های کومه ای گونه ای از ابر های سفید، بزرگ و متراکم هستند. در گویش عامه، آن ها را ابر های پنبه ای، توده ای و کلمی می نامند که معمولاً پس از باران دیده می شوند و نوید هوای خوب و پایدار را می دهند.
4. چشمان شما بهتر از تمام دوربین ها است
دوربینِ آخرین مدلِ تلفن های همراه می تواند عکس های 20 یا 30 مگاپیکسلی بگیرد. این رقم در مقابل چیزی که چشم شما قادر به تماشا آن است، هیچ است. اگر چشم شما دوربین بود، می توانست عکس های 576 مگاپیکسلی بگیرد.
5. ما در فرایند رشد، استخوان از دست می دهیم
می دانید که ما انسان ها 206 استخوان در بدن داریم، اما اینها تعداد استخوان های ما از ابتدای رشد نیست. وقتی متولد می شویم، حدود 300 استخوان مختلف در بدن کوچک مان داریم که در فرایند رشد، بسیاری از این استخوان ها با هم ترکیب می شوند تا اسکلت بدن ما به عنوان یک بزرگسال شکل بگیرد.
6. در جدول تناوبی جِی و کیو نداریم
در جدول تناوبی 118 عنصر وجود دارد. با وجود این، جِی (J) و کیو (Q) را در آن پیدا نمی کنید. شاید این مورد در آینده تغییر کند، اما در حال حاضر جای این دو حرف در جدول تناوبی خالی است.
7. ما کمتر از چیزی که فکر می کنید غذا می خوریم
وقتی پا به فروشگاه می گذاریم، گزینه های مختلفی برای انتخاب داریم، اما وقتی غذا ها را به اجزای بنیادی شان تجزیه کنیم، از پیچیدگی تمام این گزینه ها کاسته می گردد. حدود 75 درصدِ غذا هایی که ما امروزه می خوریم فقط از 12 گونه گیاهی و 5 گونه حیوانی به دست می آیند.
8. گاز بودار نیست
می دانیم در صورتِ بوییدن گاز چه اقداماتی را باید انجام دهیم، اما گاز در حالت طبیعی خودش بی بو است. برای پیشگیری از حوادث انفجاری، شرکت ها به گاز طبیعی مرکاپتان اضافه می نمایند تا بوی نامطبوعی بگیرد و شما بتوانید متوجه نشت آن شوید.
9. اکسیژن بی رنگ نیست
تصور ما از اکسیژن، یک عنصر نامرئی در هوایی است که نفس می کشیم، اما برخلاف بسیاری از گاز های دیگر در جدول تناوبی، اکسیژن بی رنگ نیست. اگر O2 را خنک کنید تا زمانی که مایع یا جامد گردد، خواهید دید رنگ آن به شکل باورنکردنی آبی کم رنگ است.
10. الماس از آسمان می بارد
روی زمین، تصور ما از الماس یک کالای کمیاب و گران است، اما در سیارات دیگر، الماس ممکن است مثل رگبار از آسمان ببارد. اخترشناسان گمان می نمایند روی بعضی از غول های گازی منظومه شمسی، الماس هایی در اعماق جو می بارد.
11. ما بیش از اینکه انسان باشیم، باکتری هستیم
بدن ما حاوی تریلیون ها سلول و بیش از این اندازه باکتری است. در یک بدن به طور میانه، تعداد بی شماری باکتری و ریزجانداران دیگر وجود دارند که شمار آن ها نسبت به سلول های عادی بدن 10 به 1 است. این باکتری ها بسیار کوچک هستند و کمتر از 3 درصدِ جرم کلی بدن را تشکیل می دهند.
12. بخش اعظم جهان نامرئی است
وقتی به آسمان شب نگاه می کنید، می توانید صد ها هزار ستاره را ببینید. حتی با یاری تلسکوپ توانایی تماشا ارقامی بالاتر از این را هم دارید، اما ما فقط قادر به تماشا بخش بسیار کوچکی از آنچه که در واقعیتِ آسمان شب وجود دارد هستیم. حدود 80 درصد جهان از ماده خاکستری تشکیل شده است که در حال حاضر با فناوری موجود قابل رویت نیست.
13. لیزر را می توانید به دام بیندازید
همه ما نحوه شکست نور به وسیله آب را دیده ایم، اما اگر بخواهیم لیزر را به دام بیندازیم می توانیم از این موضوع به نفع خودمان استفاده کنیم. کافیست نشانه گر لیزر را به سمت جریان آب نشانه بگیرید تا ببینید لیزر چگونه درون جریان آب به دام می افتد و آب را تا زمانی که به شکل منحنی درآید و به زمین برخورد کند، دنبال می نماید.
14. ژنتیک می تواند عامل فوبیا ها باشد
آیا از چیزی می ترسید که منطقی به نظر نمی رسد؟ ممکن است فوبیاهای غیرمنطقی ریشه در ژنتیک داشته باشند. محققان در مطالعه ای که سال 2013 انجام شد دریافتند فوبیا می تواند ژنتیکی باشد و بر اساس تجربیات اجداد ما شکل بگیرد.
15. اگر موش را غلغلک دهید، می خندد
بعضی از افراد با غلغلک داده شدن مسئله ای ندارند، اما عده ای دیگر به شدت از این کار بیزارند. آزمایشی که سال 2016 روی موش ها انجام شد نشان داد موش ها از این کار لذت می برند و وقتی غلغلک داده شوند، فرکانس صدای خنده هایشان بالا یا زیر است.
16. شتر ها می توانند خون شان را تغییر دهند
یکی از شایع ترین افسانه ها درباره شتر ها این است که آن ها در کوهان شان آب ذخیره می نمایند تا بتوانند بدون توقف برای برطرف عطش، مسافت های طولانی را بپیمایند. این تفکر اشتباه است. بر اساس مطالعات اجرا شده در این زمینه، شتر ها بدون تغییر ویسکوزیته یا گران روی خون شان، با از دست دادن آب بدنشان در گرمای زیاد مسئله ای ندارند و عملکردشان مثل همواره عادی است. ویسکوزیته خون به پارامترهایی مانند ترکیب خون و دما بستگی دارد. ویسکوزیته به عنوان معیار مایعات در نظر گرفته می گردد.
17. اژد های کومودو به هیچ مردی نیاز ندارد
اژد های کومودو موجود بسیار انزواطلبی است تا حدی که برای فراوریمثل هم به جفت نیاز ندارد. یک اژد های کومودو در تِنِسی به وسیله فرایندی که به بِکرزایی معروف است سه توله به جهان آورده است. کمتر از 0.1 درصد از مهره داران قادر به بکرزایی هستند.
18. مراقب نیش ستاره دریایی باشید
هیچکس دوست ندارد نیش ستاره دریایی را تجربه کند. با نیش خوردن از ستاره دریایی جهان به آخر نمی رسد مگر اینکه از نوع ایرِکانجی، ساکن آب های استرالیا باشد. نیش این ستاره دریاریی کوچک منجر به تحریک سندروم ایرکانجی می گردد. این سندروم سبب می گردد حس رو به رشدِ ترس در شما ایجاد گردد تا حدی که برای رهایی از شر آن حتما باید به پزشک مراجعه کنید تا درمان شوید.
19. گربه ها به فیزیک علاقه دارند
گربه ها گیاه علفِ گربه و چراغ قوه لیزری را دوست دارند، اما در دهه 1970 یک گربه به صورت تفریحی سر از مقاله های علمی فیزیک درآورد. جک اِیچ. هِسرینگتون، سال 1975 در حال نوشتن یک مقاله بود که متوجه شد کل مقاله را به صورت جمع نوشته است در حالی خودش تنها نویسنده مقاله بود. او به جای ویرایش کل مقاله، نام یک نویسنده دوم را به مقاله اضافه نمود؛ اِف. دی. سی. ویلارد یا چِستِر که نام گربه اش بود. نام چِستِر دهه ها به عنوان نویسنده مشترک مقاله های هسرینگتون ثبت شد.
20. عسل هیچ وقت فاسد نمی گردد
عسل، خوراکی خوش طعمی است که می توانید آن را به چای اضافه کنید یا همراه انواع نان ها مصرف کنید و برخلاف شکر یا شیرین نماینده های دیگر، لازم نیست نگرانِ فاسد شدن آن باشید. غلظت شکرِ عسل آنقدر بالا است که به صورت طبیعی آنتی باکتریال است. حتی اگر 5 هزار سال از عمر عسل گذشته باشد باز هم سالم و قابل خوردن است.
منبع: rehack
مترجم: زهرا ذوالقدر
منبع: فرادید