حقایق تغذیه ای بادام

به گزارش مجله فروشگاه، بادام با ظاهری کوچک سرشار از منابع مواد مغذی با ارزشی است. این آجیل، بعلاوه گزینه غذایی سالمی برای همه خصوصاً گیاهخوارانی که از گوشت و پروتئین تخم مرغ دوری می نمایند، به تعداد می رود. این مقاله را خوانده تا حقایق

حقایق تغذیه ای بادام

مترجم: رزیتا ملکی زاده

منبع:راسخون

بادام با ظاهری کوچک سرشار از منابع مواد مغذی با ارزشی است. این آجیل، بعلاوه گزینه غذایی سالمی برای همه خصوصاً گیاهخوارانی که از گوشت و پروتئین تخم مرغ دوری می نمایند، به تعداد می رود. این مقاله را خوانده تا حقایق تغذیه ای این مغز یا آجیل را دریابید.

شواهد علمی نشان داده اما به اثبات نرسانده که خوردن روزانه 5ر1 اونس یا حدود 5ر42 گرم از بیشتر آجیل هایی مانند بادام به اسم یک رژیم غذایی با مقدار پایین چربی اشباع شده و کلسترول ممکن است خطر بیماری قلبی را کاهش دهد ـ سازمان کل دارو و مواد غذایی، 15 جولای، 2003

بادام با نام علمی پرونوس دولسیس (Prunus dulcis) در واقع هسته یا دانه به تعداد می رود. این مغزهای کوچک که در گذشته فراعنه مصر بسیار آن را دوست داشتند، انباری از چربی های ضروری، مواد معدنی، ویتامین ها و کربوهیدارت ها است. فوائد این آجیل در سلامت حقیقتاً بی تعداد است.

ارزش غذایی

محتوای بالای اسید اولئیک این آجیل به مبارزه با بیماری عروق کرونر یاری می نماید. اسید اولئیک یک اسید چرب اشباع نشده است که فشار خون را کاهش می دهد.

آنتی اکسیدان های موجود در این آجیل، رادیکالهای آزاد اکسیژن سمی را از پوست و غشای مخاطی ما از بین می برند.

این آجیل سرشار از ویتامین E بوده که به اسم یک آنتی اکسیدان محلول در چربی عمل می نماید. ویتامین E موجود در این آجیل به شکل آلفا توکوفرول می باشد. 25 گرم ویتامین E در 100 گرم بادام وجود دارد.

بادام حاوی چربی های اشباع نشده بوده که هیچ کلسترولی ندارند. این آجیل بعلاوه به کاهش سطوح کلسترول LDL (کلسترول بد) یاری نموده که موجب پایین آمدن احتمال بیماری های قلبی می گردد.

مواد معدنی موجود در این آجیل شامل کلسیم، منیزیم، پتاسیم، آهن و روی است. کلسیم، که ماده معدنی مهم تشکیل دهنده بدن به تعداد می رود جهت ایجاد کشیدگی طبیعی در عضلات و استخوان ها و جلوگیری از بیماری هایی مانند پوکی استخوان مورد احتیاج می باشد. مصرف سالم و به میزان این آجیل به صورت روزانه به تأمین احتیاجهای روزانه 300 میلی گرم منیزیم در خانم های جوان و 350 میلی گرم در مردان جوان یاری می نماید.

این آجیل سرشار از اسید فولیک بوده و در نتیجه برای زنان باردار مفید می باشد، به این علت که از خطر ایجاد نقص های مادرزادی در نوزاد جلوگیری می نماید. فولیک اسید بعلاوه احتمال ابتلاء به سرطان دهانه رحم را کاهش می دهد.

بادام منبعی از فیتوکمیکال ها یعنی مواد شیمیایی به دست آمده از گیاهان بوده که به دور نگاه داشتن سرطان و مسائل قلبی یاری می نمایند. فیتوکمیکال ها خطر بروز سرطان و چندین بیماری مزمن دیگر را کاهش می دهند.

بیشتر ویتامین های B کمپلکس مانند ریبوفلاوین، تیامین، اسید پانتوتنیک و B-6 از این آجیل به دست می آیند.

بادام خام

هر عدد بادام خام متشکل از حدود 7 کالری است. این بادام ها غنی از فیبرهای غذایی و پروتئین بوده که نقش مهمی در سوزاندن کالری اضافی بازی می نمایند. هر اونس (35ر28 گرم) بادام حاوی مواد غذایی ذیل است:

مواد مغذی

درصد

عملکرد

پروتئین

12%

یاری به رشد و ترمیم اندام های بدن

کربوهیدارت

2%

یاری به رشد و تکامل بافت های بدن

چربی

23%

تأمین و عرضه اسیدهای چرب ضروری و ذخیره انرژی

فیبر خوراکی

12%

کاهش خطر بروز بیماری های قلبی

بادام بو داده خشک

این نوع بادام متشکل از پروتئین ها، کربوهیدرات ها، ویتامین ها، مواد معدنی و بعلاوه فیبرهای خوراکی است. در ادامه فهرستی از محتویات آن در 100 گرم محاسبه شده است:

محتوای پروتئین ـ 09ر22 گرم

محتوای کربوهیدرات ـ 29ر19 گرم

محتوای چربی ـ 83ر52 گرم

فیبر خوراکی ـ 8ر11 گرم

ارزش غذایی انواع شور آن 169 کالری و بدون نمک 172 کالری است. زمانی که بادام بو داده گردد، محتوای ویتامین B آن کاهش می یابد، و در غیر این صورت، ارزش غذایی آن همچون نمونه های خام می باشد.

بادام ورقه شده یا خلال بادام

یک اونس یا 35ر28 گرم بادام ورقه شده حاوی 133 کالری است. جزئیات این کالری شامل پروتئین ـ 15%، کربوهیدرات ـ 15%، و چربی 2ر81% می باشد. این نوع بادام بیشتر جهت تزئین دسر مورد استفاده قرار می گیرد.

جزئیات بی اهمیت

اولین درخت بادام در کالیفرنیا به وسیله پدران فرانسیسکن از اسپانیا، در طول اواسط دهه 1700 کاشته شد.

کالیفرنیا بزرگترین فراوری نماینده بادام در دنیا است.

عهد عتیق از کتاب انجیل می گوید که بادام و خرما قدیمی ترین مواد غذایی بودند که پرورش داده می شدند.

یک پیمانه روغن بادام از 1000 پوند یا 592ر435 کیلوگرم بادام به دست آمده است!

40% از این آجیل در صنعت شکلات استفاده می گردد.

رومی ها معتقد بودند که این آجیل برای تازه عروس و داماد خوش شانسی به همراه می آورد.

پس از پرداختن به حقایق تغذیه ای بادام که در بالا اشاره شد، حتماً متوجه شده اید که این آجیل نه تنها میان وعده ای خوشمزه به شمار میرود، بلکه وجود آن برای سلامتی انسان ضروری می باشد. خواه برای مو، پوست و یا سلامت کلی باشد، این آجیل نقشی حیاتی در همه جا ایفاء می نماید. بنابراین این آجیل های خوشمزه را در جیب خود ریخته و هر زمان که می توانید و هرکجایی که هستید مقداری از آن را نوش جان کنید!

منبع: راسخون
انتشار: 28 مهر 1400 بروزرسانی: 28 مهر 1400 گردآورنده: ushop30.ir شناسه مطلب: 1809

به "حقایق تغذیه ای بادام" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "حقایق تغذیه ای بادام"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید