16 اتفاقی که با خوردن کره بادام زمینی در بدن می افتد
به گزارش مجله فروشگاه، کره بادام زمینی برای اولین بار در سال 1882 و به وسیله مارسلوس گیلمور ادسونِ (Marcellus Gilmore Edson) کانادایی فراوری شد و بیش از 131 سال است که به محبوب ترین خوراکی جهان، به ویژه در آمریکا بدل شده است. کره بادام زمینی سرشار از مواد مغذی و بسیار لذیذ است. این ماده غذایی با هر نوع خوراکی از میوه و شکلات گرفته تا ژله و کرفس، قابل مصرف است.
1. کاهش خطر مرگ
براساس مطالعات دانشگاه وندربیلت (Vanderbilt University) که در سال 2015 انجام شد، مصرف روزانه آجیل خطر مرگ را کاهش می دهد، زیرا وجود مقادیر بالای مواد مغذی در آجیل ها سبب افزایش سلامتی و حفاظت از بدن می گردد.جنیفر مک دنیل (Jennifer McDaniel) می گوید: آجیل ها دارای اسیدهای چربِ غیراشباع (تک و چند زنجیره) و غنی از آنتی اکسیدان ها هستند و موادی مغذی مانند پتاسیمدارند که به حفظ فشار خون یاری می نماید، بعلاوه غنی از فیبر و دارای فیسترول هستند که برای سلامت قلب بسیار مفید است. اسیدهای چربِ غیراشباع (تک و چند زنجیره) با کاهش اندازه کلسترول بد (LDL) و سطح تری گلیسرید، موجب کاهش خطر بیماری قلبی، دیابت نوع 2 و سندرم مرتبط با سوخت و ساز می گردد.
2. ایجاد احساس سیریاسید چرب تک زنجیره و پروتئینِ موجود در کره بادام زمینی سبب ایجاد احساس سیری می گردد. مصرف کره بادام زمینی همراه با نان تست یا بدون آن به عنوان صبحانه ، برای ناهار یا به همراه سیب به عنوان میان وعده می تواند باعث جلوگیری از پرخوری شما می گردد. اما همواره در مصرف کره بادام زمینی میانه روی کنید. برترین اندازه مصرف کره بادام زمینی دو قاشق غذاخوری است.
3. کاهش خطر ابتلا به دیابتمصرف کره بادام زمینی می تواند خطر پیشرفت دیابت را کاهش دهد. براساس مطالعه ای که به وسیله جکوبسون (Jacobson) در مجله انجمن پزشکی آمریکا منتشر شده است، مصرف 31 گرم آجیل یا کره بادام زمینی (در حدود 2 قاشق غذاخوری)، حداقل 5 روز در هفته می تواند خطر توسعه دیابت را تا 30 درصد کاهش دهد.
4. تقویت انرژیپروتئین، فیبر و اسیدهای چربِ موجود در کره بادام زمینی یاری می نمایند تا انرژی لازم را از آغاز روز تا نیمه شب حفظ کنید. بعلاوه در پایدار نگه داشتن قند خون مؤثرند و از افت ناگهانی آن جلوگیری می نمایند.
5. کاهش وزناگر می خواهید یک رژیم کم کالری بگیرید، مصرف آجیل می تواند به کاهش وزن شما یاری کند. کره بادام زمینی، پروتئین بیشتری نسبت به سایر آجیل ها دارد و این اندازه در دو قاشق غذاخوری چیزی در حدود 8 گرم است.
بعلاوه به دلیل داشتن چربی و فیبر بالا می تواند به عنوان میان وعده، برای مدت طولانی تری شما را سیر نگه دارد. درنتیجه اندازه کالری دریافتی درطول روز کاهش پیدا می نماید. مصرف 200 کالری از کره بادام زمینی در مقایسه با مصرف 200 کالری نان پرتزل (pretzels)، بیشتر قادر به سیر نگه داشتن شماست.
براساس مطالعاتی که در نشریه بین المللی چاقی و اختلالات سوخت وساز مرتبط با آن منتشر شده است، بادام زمینی می تواند باعث افزایش سوخت و ساز بدن گردد. براساس این تحقیق زمانی که افراد به طور روزانه 500 کالری کره بادام زمینی را به مدت 19 هفته مصرف می نمایند، اندازه سوخت و ساز آنها تا 11 درصد افزایش می یابد.
6. افزایش وزناگر در پی یک رژیم چاقی سریع هستید، به شما مصرف کره بادام زمینی را پیشنهاد می کنیم. مک دنیل می گوید: خواص موجود در کره آجیل ها درصورتی که با مواد دیگری مانند نان سفید یا کراکر و ژله یا شکلات مصرف شوند از بین می رود. بعلاوه کره بادام زمینیِ فرآوری شده دارای مواد افزودنی ناسالم و اندازه زیادی نمک است.
چربی کاهش یافته کره بادام زمینیِ فرآوری شده معمولا قند را بالا می برد. بعلاوه از مصرف کره بادام زمینی که در لیست ترکیبات آن از روغن هیدروژنه (چربی ترانس) استفاده شده است خودداری کنید، زیرا سبب گرفتگی عروق می گردد. معمولا این نوع از کره آجیل ها به دلیل کالری بالا، به افرادی که می خواهند وزن خود را بالا ببرند توصیه می گردد. این مواد در هر قاشق غذاخوری 100 کالری انرژی دارند و نمی توان اندازه زیادی از آنها را مصرف کرد. بعلاوه کره بادام زمینی دارای شکر اضافی است تا طعم بهتری داشته باشد. ترکیب قند و چربی، ذخیره سازی چربی را تحت تأثیر قرار می دهد.
7. حفظ سلامت ماهیچه و اعصابمنیزیم یکی از مواد معدنی لازم است که عملکرد بیش از 300 فعالیت بیوشیمیایی بدن را تقویت می نماید. کره بادام زمینی سرشار از منیزیم است و این اندازه در حدود 12 درصد از منیزیمِ موردنیاز بدن در هر وعده مصرفی است. این موضوع به این معناست که کره بادام زمینی می تواند به تنظیم دمای بدن، سم زدایی بدن، فراوری انرژی، استحکام استخوان و دندان و حفظ سلامت دستگاه عصبی یاری کند.
8. دلیل ایجاد التهابکره بادام زمینی سرشار از چربی امگا 6 است که فراوری واسطه های التهابی را تحریک می نماید. بادام زمینی فاقد چربی امگا 3 است که به طور طبیعی با التهاب مقابله می نماید. بنابراین مطمئن شوید که رژیم غذایی شما سرشار از چربی امگا 3 باشد. برای تأمین این چربی می توانید از روغن ماهی هایی مثل ماهی سالمون، تخم کتان و دانه چیا بهره ببرید.
9. افزایش بهره هوشیمطالعات نشان می دهند که چربیِ غیراشباعِ تک زنجیره که در غذاهایی مانند آجیل یا روغن زیتون وجود دارد، به حفظ سلامت و عملکرد مغز یاری می نماید. ویژگی آنتی اکسیدانی و ضدالتهابی آجیل به کاهش استرس (یا آسیب اکسیدانی) مغز یاری می نماید.
10. افزایش آرامش و خونسردیمصرف کره بادام زمینی در افزایش آرامش و افزایش خونسردی مؤثر است و یاری می نماید تا بر استرس تان غلبه کنید. کره بادام زمینی دارای بتاسیتوسترول است که نوعی استرول گیاهی است. به همین دلیل به ورزشکاران توصیه می گردد تا از کره بادام زمینی استفاده نمایند. بتا سیتوسترول به طبیعی شدن سطح بالای کلسترول یاری می نماید و در زمان های استرس کلسترول را در تعادل با سایر هورمون ها نگه می دارد. بتاسیتوسترول بعلاوه می تواند به بهبود سیستم ایمنی بدن یاری کند.
11. احتمال مصرف کپکجکوبسون معمولا مصرف محصولات بادام زمینی را توصیه نمی نماید، زیرا این مواد معمولا به وسیله قارچ ها و کپک ها موردتهاجم قرار می گیرند. قارچی به نام آلفاتوکسین سبب تأخیر رشد در بچه ها می گردد و می تواند در درازمدت خطر ابتلا به سرطان کبد را افزایش دهد. برترین راه برای جلوگیری از مصرف این قارچ ها این است که از کره سایر آجیل ها مثل بادام درختی یا بادام هندی بهره ببرید.
12. حساسیت به بادام زمینیمصرف کره بادام زمینی در زمان بارداری یاری می نماید تا احتمال حساسیت کودک به بادام زمینی کاهش پیدا کند. اگر خودتان به بادام زمینی حساسیت ندارید، مصرف یک قاشق غذاخوری از کره بادام زمینی می تواند حساسیت غذایی را از بین ببرد. مطالعات نو نشان می دهند که بچه هاِ مادرانی که هیچگونه آلرژی ندارند و به مدت پنج بار در هفته از بادام زمینی یا آجیل های دیگر استفاده می نمایند، به اندازه کمتری دچار آلرژی می شوند. فرانک گریر (Frank R. Greer) پزشک اطفال دانشگاه وینکسون می گوید: این مواد غذایی با وجود حساسیت زا بودن، فوایدی هم دارند؛ بنابراین نیازی نیست که مادران از مصرف آنها خودداری نمایند.
13. تأثیر بر دستگاه فراوری مثلبعضی از کشاورزان از آفت کش های قوی برای سم پاشی محصولات شان استفاده می نمایند. مشکل این است که بادام زمینی پوسته بسیار نازکی دارد و مواد شیمیایی به راحتی به آن نفوذ می نمایند. مواجهه با آفت کش ها سبب نقص های هنگام تولد و اختلالات باروری در مردان می گردد. برای پیشگیری از نقص های هنگام تولد و اختلالات باروری در مردان، از محصولات ارگانیک بهره ببرید.
14. مواد نامناسب و آسیب سلولیجکوبسون می گوید: در بسیاری از کره های بادام زمینیِ فرآوری شده، به منظور افزایش غلظت مواد از روغن های گیاهی هیدروژنه به عنوان امولسیون استفاده می نمایند. مشکل این است که روغن های هیدروژنه چربی های مضری دارند که جایگزین چربی های سالم غشای سلولی می شوند و سبب التهاب خواهند شد. درنتیجه هورمون ها به سختی با سلول ارتباط برقرار می نمایند. غشای سلولی برای درخشندگی پوست و ایجاد فرایند سوخت و ساز در کاهش وزن لازم است. درنتیجه بهتر است از مواد طبیعی بهره ببرید.
15. مبارزه با مواد سمی و حفظ سلامت استخوانچربی های غیر اشباعِ تک و چند زنجیره بادام زمینی به جذب ویتامین های محلول در چربی مانند ویتامین ای (E) و ویتامین کا (K) یاری می نمایند. ویتامین E از بدن دربرابر مواد سمی همانند آلاینده های موجود در هوا محافظت می نماید و در تسکین سندرم پیش از قاعدگی مؤثر است. بعلاوه با اختلالات چشمی مانند آب مرواید (کاتاراکت)، بیماری های عصبی مانند آلزایمر و دیابت مبارزه می نماید. ویتامین K برای انعقاد طبیعی خون لازم است و به انتقال کلسیم در بدن یاری می نماید که برای سلامت استخوان مفید است.
16. خاموش کردن ژن های مرتبط با چربیبراساس مطالب گفته شده بادام زمینی دارای چربی های غیراشباع تک زنجیره است که به لاغری یاری می نمایند، فیبرهایی دارد که سبب احساس سیری می شوند و پروتئین هایی دارد که سوخت و ساز بدن را تقویت می نمایند. اما بادام زمینی تأثیری مخفی در کاهش وزن بدن دارد؛ جنیستین ترکیبی است که به طور مستقیم روی ژن های مرتبط با چاقی تأثیر می گذارد و سبب خاموش شدن این ژن می گردد و توانایی بدن را برای ذخیره چربی کاهش می دهد (لوبیا و عدس هم مواد مؤثر مشابهی دارند، هرچند که به خوش طعمی بادام زمینی نیستند).
کلام آخراگر می خواهید کره بادام زمینی مصرف کنید، سعی کنید تا برندی را انتخاب کنید که فقط از بادام زمینی برای تهیه آن استفاده شده باشد. اگر تمایل دارید که کره بادام زمینی با روغن یا نمک تهیه شده باشد، سعی کنید مطمئن شوید که در آن از روغن هیدروژنه استفاده نشده باشد. بعلاوه از مصرف کره بادام زمینی که چربی کمی دارد خودداری کنید، زیرا هنگامی که طی فرایند فرآوری یکی از مواد، به عنوان مثال چربی کاهش پیدا می نماید ماده دیگری اضافه می گردد و معمولا با کاهش اندازه چربی، قند اضافه خواهد شد.
منبع: سایت چطور
منبع: راسخون