راه های تشخیص ادویه مرغوب
به گزارش مجله فروشگاه، ادویه از جمله موادی است که همه روزه مورد استفاده قرار می گیرد. بیشترین استفاده آن در آشپزی و طب سنتی است، که آنها را به صورت دم نموده مورد استفاده قرار می دهند. ادویه ها خاصیت های متفاوتی دارند و همین امر مستلزم انتخاب صحیح آن ها است. از این رو قصد داریم شما را با ذکر نکاتی برای تشخیص ادویه مرغوب آشنا کنیم. ادویه های تقلبی زیادی وارد بازار شده است که استفاده از آنها باعث ورود سم به بدن می گردد و بیماری های متفاوتی از جمله سرطان به وجود می آید. در نهایت تشخیص ادویه مرغوب باعث جلوگیری از ورود سم به بدن خواهد شد.
با چند ترفند ساده می توانید به تقلبی یا نامرغوب بودن ادویه ها پی ببرید و در انتخاب خود دقت کنید. بیشتر آنها را از بو و شکل می توانید تشخیص دهید و هنگام خرید به این ضرب المثل که هر ارزانی بی علت نیست توجه داشته باشید.
راه های تشخیص ادویه مرغوب
1. تشخیص فلفل قرمز اصل
فلفل قرمز اصل را از بوی تند و تیز آن می توان تشخیص داد. حتی هنگام لمس کردن و بو کردن تندی را کاملا حس می کنید، اما در فلفل قرمزهای تقلبی، از پودر گوجه خشک شده، پودر پوست فندق خشک، بلوط و رنگ غیرمجاز شیمیایی استفاده می نمایند. بیشتر فلفل های تقلبی هیچ تندی ندارند و بیشتر به خاطر رنگ گوجه و فندق باعث می شوند رنگ غذایتان تغییر کند.
2. فلفل سیاه
فلفل سیاه بر خلاف فلفل قرمز از تند و تیزی کمتری برخوردار است، اما به دلیل بوی خاصی که دارد خیلی راحت قابل تشخیصی است. فلفل سیاه اصل وقتی آسیاب می گردد به قطعات درشتی تبدیل می گردد و کمی هم چرب هست. از طرف دیگر محصول بی کیفیت و تقلبی، یا خیلی خشک است یا قطعات آن خیلی ریز است. فلفل تقلبی می تواند حاوی آرد نخودچی، آرد عدس، خاک اره و تفاله زیتون باشد. بنابراین برای تشخیص اودیه مرغوب و خرید فلفل سیاه یا قرمز به این موارد توجه کنید.
3. روش تشخیص زردچوبه اصل
زردچوبه اصل رنگش خیلی نارنجی نیست و بوی مطبوع زردچوبه را می توانید از آن حس کنید. شکل آن به صورت یک پودر صاف و الک نموده است. رنگ زیاد زردچوبه کمی مشکوک است، بنابراین اگر می خواهید بدانید اصلی است یا تقلبی، یک قاشق چای خوری از زردچوبه را درون یک لیوان آب جوش بریزید و هم بزنید، اگر در چند ثانیه آب جوش رنگی شد یا روی آب لکه های سفید ایجاد شد، به وجود رنگ های شیمیایی غیرمجاز در آن شک کنید. زردچوبه اصلی که از ریشه این گیاه به دست می آید خیلی دیر رنگ پس می دهد و زردی ملایمی دارد. از موادی که در زردچوبه تقلبی استفاده می نمایند، می توان به پوست پسته آسیاب شده، پودر هویج خشک، رنگ های مصنوعی، آرد و البته پودر نان خشک اشاره نمود.
5. روش تشخیص دارچین
در ادامه تشخیص ادویه مرغوب از اودی هنامرغوب، نوبت به دارچین می رسد. دارچین را نیز مانند بقیه ادویه ها می توان از شکل و بوی آن تشخیص داد. به همین علت پیشنهاد می گردد چوب دارچین را تهیه کنید و خودتان آسیاب کنید تا از مرغوب بودن آن اطمینان کافی کسب کنید. پودر دارچین اصلی نباید زیاد قهوه ای و پررنگ باشد. همچنین باید بویی قوی و ماندگار داشته باشد. وقتی کف دستتان می ریزید باید تا چند دقیقه یا حتی یک ساعت بوی آن را احساس کنید. ادویه سنا چینی اغلب به جای دارچین به فروش می رسد. چوب سنا ضخیم تر و درشت تر است و معمولا به یک طرف جمع شده اند. می توانید با افزودن ید به دارچین زمانی که رنگ آن آبی شد متوجه شوید که ادویه سنا است. در دارچین تقلبی از پودر پوست فندق و رنگ های شیمیایی و آرد نشاسته استفاده می نمایند.
6. روش تشخیص زعفران
زعفران به علت قیمت گران آن باید حتما از مکان های مورد اعتماد تهیه گردد. زعفران های با کیفیت یک شکل، بدون خرده، و دارای یک رنگ قرمز یا رنگ قرمز تیره هستند. اگر زعفران اصل را در آب حل کنید، پس از 15 دقیقه رنگ آن در کل آب پخش می گردد.
7. تشخیص ادویه مرغوب؛ تشخیص زنجبیل با کیفیت
ریشه گیاه زنجبیل باید صاف، سخت و بدون چروک باشد و پوست بسیار نازکی داشته باشد. اگر زنجبیل چروکیده باشد یا داخلش ریشه داشته باشد کهنه و نامرغوب است.
8. روش تشخیص هل مرغوب
در این روش نیز باید به شکل ظاهری آن توجه کنید. هر غلاف هل باید عظیم و به رنگ زیتونی یا سبز باشد. اگه رنگ آن زرد یا سبز روشن باشد نشان دهنده غیر مرغوب بودن یا بسیار کهنه بودن آن است.
9. روش تشخیص جوز هندی تقلبی
جوز هندی اصل، عظیم، بیضی شکل و داخل آن پر از شیار است. گاهی اوقات نوعی گیاه وحشی نمونه جوز هندی جایگزین آن به فروش می رسانند که شکل کشیده تری داشته و داخل آن شیارهای کمتری دیده می گردد. جوز هندی هم از دسته ادویه های گران قیمت به شمار می آید.
10. روش تشخیص میخک مرغوب
میخک های با کیفیت، قهوه ای رنگ و سر آن کمی روشن تر است. اگر میخک را بشکنید کمی روغن پس می دهد. این گیاه بوی تند و مزه تلخی دارد. برای آزمودن تازگی میخک ها، آنها را داخل آب بیندازید. میخک های تازه عمودی در آب شناور می شوند اما میخک های کهنه کاملا روی سطح آب شناور می شوند.
11. روش تشخیص رازیانه با کیفیت
رازیانه اصلی دارای 8 قسمت دانه های براق است و در صورت خورد شدن اندکی روغن پس می دهد. اگر برگ ها بیش از حد شنماینده و یا بیش از حد تاریک باشد، محصول قدیمی و دارای کیفیت پایین است.
نکات مهم در تهیه ادویه
- رطوبت و تاریکی اولین عامل در آلودگی ادویه هاست. ادویه ها به دلیل بافت پودری که دارند در رطوبت دچار نم گرفتکی و درنتیجه کپک می شوند.
- ادویه فله ای را از جای مطمئن بخرید.
- دنبال رنگ و لعاب زیاد نروید. مواد غیر مرغوب و تقلبی دارای رنگ های شیمیایی برای گمراه کردن مشتری به کار می رود.
- سموم ادویه های تقلبی را با حرارت دادن نمی توانید ازبین ببرید. پس اگر به تقلبی بودن ادویه ای شک داشتید به هیچ عنوان از آن استفاده نکنید.