طرز تهیه آش ماست و لپه خوشمزه بدون گوشت به روش شمالی

به گزارش مجله فروشگاه، آش ماست و لپه یکی از غذاهای سنتی ایرانی که در استان های شمالی کشور یک آش پرطرفدار است. در رسپی اصلی آش لپه ماست از ماست، برنج، لپه و سبزیجات استفاده شده است. آش خوشمزه ماست لپه در شهرهای مختلف به روش های متفاوت طبخ می گردد. به عنوان مثال در طرز تهیه آش لپه کردی از گوشت چرخ نموده هم استفاده می گردد. در این مقاله از در ما طرز تهیه آش ماست و لپه خوش طعم و لذیذ را به شما آموزش می دهیم.

طرز تهیه آش ماست و لپه خوشمزه بدون گوشت به روش شمالی

مواد لازم برای تهیه آش ماست و لپه (برای 4 نفر)

مواد اولیهمیزان مورد احتیاج
سبزی آش (اسفناج، گشنیز، تره، جعفری و شوید)نیم کیلوگرم
فلفل سیاه و نمکبه میزان لازم
آب مرغ3 لیوان فرانسوی دسته دار
پیاز2 عدد میانه
لپه1/3 لیوان فرانسوی دسته دار
ماست (چکیده)2 لیوان فرانسوی دسته دار
آب جوش2 لیوان فرانسوی دسته دار
برنج (ایرانی یا برنج نیم دانه)1 لیوان فرانسوی دسته دار
نانبرای سرو آش

مدت زمان آماده سازی مواد: 15 دقیقه

مدت زمان پخت آش ماست و لپه: 2 ساعت

میزان کالری 100 گرم آش ماست و لپه: حدود 258 کیلوکالری

مراحل طرز تهیه آش ماست و لپه شمالی

برای تهیه آش ماست و لپه حرفه ای و خوشمزه باید مطابق دستورالعمل زیر مرحله به مرحله عمل کنید:

مرحله اول: لپه را از شب قبل بخیسانید و سپس بپزید

از شب قبل باید لپه را با آب ولرم بخیسانید و چند بار آب آن را عوض کنید تا کاملا نفخ آن گرفته گردد. از طرفی خیساندن لپه باعث می گردد تا مدت زمان پخت کمتر گردد. بعد از گذشت این مدت لپه را در یک قابلمه مناسب همراه با آب بریزید. بعد از به جوش آمدن آب داخل قابلمه حرارت را کم کنید و اجازه دهید تا لپه کاملاً بپزد.

در صورت تمایل می توانید برای خرید لپه به صورت یا اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله دوم: سبزی آش را خرد کنید

برای داشتن یک آش خوشمزه و مجلسی بهتر است همواره از سبزیجات تازه بهره ببرید. سبزی های آش را پس از پاک کردن در آب خیسانده و تمیز بشویید. سپس سبزیجات شسته شده را در آبکش بریزید تا آب اضافی آنها خارج گردد. حالا با استفاده از یک چاقوی تیز سبزی را خرد کنید. برای خوشمزه شدن آش بهتر است سبزیجات را کمی درشت خرد کنید.

سبزی آش منجمد را به صورت حضوری یا اینترنتی از فروشگاه های تهیه کنید.

مرحله سوم: پیازها را خرد کنید

پیازها را شسته و پوست بگیرید. حالا پیازها را به صورت نگینی یا خلالی خرد کنید. برای تهیه این آش احتیاجی به تفت دادن پیازها نیست.

مرحله چهارم: سبزیجات آش را همراه با پیاز بپزید

در ادامه درست کردن آش ماست و لپه باید قابلمه مناسب را انتخاب کنید. حالا سبزی آش را همراه با پیاز و آب جوش داخل قابلمه ریخته و اجازه دهید سبزی کاملا بپزد. حدود 30 دقیقه برای پخت سبزی کافیست.

مرحله پنجم: نمک، فلفل سیاه و آب مرغ را اضافه کنید

در این مرحله از پخت آش لپه و برنج باید نمک، فلفل سیاه و آب مرغ را به قابلمه اضافه کنید و حرارت را کمی زیاد کنید تا آب داخل قابلمه آغاز به قل زدن کند.

در صورت تمایل شما می توانید نمک و فلفل سیاه را به صورت حضوری یا اینترنتی از فروشگاه های تهیه کنید.

مرحله ششم: برنج را اضافه کنید

بعد از اینکه آش به نقطه جوش رسید، زمان اضافه کردن برنج است. برنج را شسته و به قابلمه اضافه کنید. پخت برنج ایرانی یا نیم دانه حدود 10 تا 20 دقیقه زمان می برد. مدت زمان پخت برنج به نوع برنج بستگی دارد. بعد از گذشت این زمان برنج کاملاً لعاب می اندازد. حالا حرارت زیر آش را خاموش کنید و قابلمه را از روی حرارت بردارید. به مدت نیم ساعت اجازه دهید تا آش لپه ماست شما خنک گردد.

در صورت تمایل می توانید برای خرید انواع برنج ایرانی و برنج نیم دانه به صورت حضوری اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله هفتم: ماست را اضافه کنید

بعد از اینکه آش از دما افتاد باید به آن ماست را اضافه کنید؛ اما قبل از اضافه کردن ماست باید با استفاده از همزن دستی یا یک چنگال کاملاً ماست را به هم بزنید تا یکدست گردد.

سپس ماست همزده را به آش خود اضافه کنید. حالا ماست را با سایر مواد داخل قابلمه به خوبی ترکیب نمایید.

شما می توانید انواع ماست پاستوریزه را به صورت حضوری یا اینترنتی از فروشگاه های بخرید.

مرحله آخر: آش ماست و لپه را سرو کنید

پس از اینکه همه مواد با هم ترکیب شدند باید آش ماست و لپه خوشمزه را داخل ظرف سرو ریخته و با میزانی سبزیجات تازه مانند برگ گشنیز و ریحان تزیین کنید. آش ماست به صورت سنتی در کنار دل و جگر مرغ سرخ شده نیز سرو می گردد. شما بعلاوه می توانید این غذا را با انواع نان میل کنید. نوش جان!

در صورت تمایل می توانید خرید انواع نان بسته بندی شده را به صورت حضوری یا اینترنتی از فروشگاه های انجام دهید.

روش تهیه آش ماست و لپه کردی

این غذا که با نام آش ماست کردی نیز شناخته می گردد، روش دیگر طبخ آش ماست و لپه است. برای تهیه این آش لذیذ باید پیاز را همراه با زردچوبه تفت دهید. سپس لپه های خیس خورده را به پیاز داغ اضافه نموده و به آن آب اضافه کنید و روی حرارت قرار دهید. بعد از به جوش آمدن آب، حرارت را کم کنید تا لپه ها کاملاً بپزند.

در یک قابلمه جداگانه برنج را بپزید. بعد از پخت برنج، لپه پخته شده، سیر کوبیده همراه با نمک و فلفل سیاه را به قابلمه برنج اضافه کنید. در ادامه سبزی آش را داخل قابلمه ریخته و اجازه دهید همه مواد روی حرارت کم کاملاً جا بیفتند. حالا گوشت چرخ نموده را با پیاز رنده شده و نمک خوب ورز دهید.

گوشت ها را قلقلی نموده و در روغن سرخ کنید و به آش خود اضافه نمایید. در پایان بعد از برداشتن قابلمه از روی حرارت و خنک شدن آن باید ماست را با سایر مواد ترکیب نمود.

در صورت تمایل می توانید برای خرید ، و گوشت چرخ نموده به صورت حضوری یا اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

بیشتر بخوانید:

نکات مهم در طرز تهیه آش ماست و لپه

  • نسبت سبزیجات آش باید به یک میزان و یک میزان باشد. برای این میزان آش از هر نوع سبزیجات آشی (اسفناج، جعفری، گشنیز، تره و شوید) باید 100 گرم تهیه کنید.
  • افزایش مدت زمان پخت سبزی باعث کاهش خواص آن می گردد، بنابراین همین که سبزی لعاب انداخت بقیه مراحل طبخ آش را دنبال کنید.
  • در پخت آش لپه و ماست بهتر است از برنج ایرانی به صورت سالم یا نیم دانه بهره ببرید؛ زیر عطر و طعم غذای شما را دوچندان می نماید.
  • برای تهیه این غذا نباید از روغن بهره ببرید.
  • برای تهیه این آش لازم نیست که برنج شما کاملاً پخته و له گردد.
  • به جای آب مرغ می توان از یک عدد عصاره مرغ حل شده در آب جوش استفاده نمایید. در صورت تمایل می توانید برای خرید عصاره مرغ به صورت حضوری یا اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

فوت و فن های خوشمزه شدن آش ماست و لپه

چرا ماست داخل آش بریده بریده می گردد؟

اگر زمانی که هنوز آش داغ است ماست را اضافه کنید یا ماست را بدون هم زدن به قابلمه اضافه کنید، ماست حالت بریده بریده پیدا خواهد نمود.

آیا برای تزیین آش ماست و لپه می توان از نعنا داغ استفاده کرد؟

خیر؛ برای آش ماست و لپه نباید از نعنا داغ برای تزیین روی آش استفاده کرد.

آیا می توان از ماست معمولی برای تهیه آش ماست و لپه استفاده کرد؟

استفاده از ماست چکیده باعث می گردد تا غلظت و لعاب آش شما بیشتر گردد؛ اما در صورت عدم دسترسی به ماست چکیده می توانید از ماست ساده نیز برای تهیه آش خود بهره ببرید.

منبع: افق کوروش
انتشار: 17 خرداد 1403 بروزرسانی: 17 خرداد 1403 گردآورنده: ushop30.ir شناسه مطلب: 2292

به "طرز تهیه آش ماست و لپه خوشمزه بدون گوشت به روش شمالی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه آش ماست و لپه خوشمزه بدون گوشت به روش شمالی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید